Akvakultur

 

Akvakultur

EXPO-NET Danmark A/S har under snart 30 år producerat och sålt olika typer av BIO-BLOK® filtermaterial till akvakulturindustrin. För rening och syresättning eller avgasning av vattnet har man i huvudsak använt filtermaterial BIO-BLOK® 80 HDG, BIO-BLOK® 100, BIO-BLOK® 150, BIO-BLOK® 200 och BIO-BLOK® 300.

Under denna period har EXPO-NET Danmark A/S levererat filtermaterial till de flesta större ledande producenter av recirkuleringsanläggningar. Dessa recirkuleringsanläggningar har etablerats över hela världen och företagen är så pass kunniga inom området idag att de etablerar alla former för fiskodlingar utan att skada den omkringliggande miljön.

EXPO-NET Danmark A/S har dessutom varit med under utvecklingsprocessen och utformningen av danska fiskodlingar, vilket vill säga ombyggning av bassänger och dammar med jordbotten till hel- eller halvrecirkulerande anläggningar. BIO-BLOK® filtermaterialet är därför ett av de mest vältestade produkter inom denna industri.

Som fortsättning på detta har EXPO-NET Danmark A/S haft nöjet att introducera ett nytt koncept för fastsittande filtermedia, som vi har namngett BIO-BLOK® 125. Denna typ av BIO-BLOK® är en vidareutveckling av vår BIO-BLOK® 100, och är utvecklad till projekt där tjock biohud kan förväntas och man önskar att samtidigt kunna bibehålla en god reningseffekt. Detta filtermaterial passar bra att implementera i en biobädd, aeroba filter, anaeroba filter, kontaktfiltrer och mycket annat.

Även vår BIO-BLOK® 80 HDG har förbättrats för att kunna erbjuda ännu mer effektiva syresättnings- och avgasningsprocesser inom akvakultur. Denna typ har vi namngett BIO-BLOK® 100 HDG.

Sist, men inte minst har vi utvecklat rörliga filterbärare för Moving Bed Biofilm Reactor (MBBR), som kommer att vara användbart i en mängd processer i förbindelse med biologisk rening av vatten. Detta filtermedia har vi namngett BIO-BLOK® Random Media, Ø 25 x 25 mm. Vi förväntar att denna produkt kommer att vara tillgänglig från augusti 2017.

Avgasning
BIO-BLOK® elementer i glat udførelse (BIO-BLOK® 80 HD G) er særdeles anvendelige i systemer til opiltning af dambrugsvand.
» Läs mer

Erosionsskyd
BIO-BLOK® 80 HD G, 54 x 54 x 55 cm efterfyldt med grus anvendt til skråningssikring.
» Läs mer

Konstgjorda rev
Forslag til genopretning af rev og etablering af hårdt bundsubstrat.
» Läs mer

Musslor & skaldjur
Nät för musslor och skaldjursnät. Ett särskilt nät som är idealiskt för emballage av alla sorters skaldjur.
» Läs mer

Reningssystem
» Läs mer

Sedimentering
» Läs mer

Syresättning
BIO-BLOK® elementer i glat udførelse (BIO-BLOK® 80 HD G) er særdeles anvendelige i systemer til opiltning af dambrugsvand.
» Läs mer

Vattenutvinning
Indvinding af grundvand til forsyning af vand til modeldambrugene kan bl.a. med stor fordel udføres vha. BIO-BLOK® elementer.
» Läs mer