Livsmedel

 

Livsmedel

En rad olika nättyper som används inom livsmedelsindustrin i förbindelse med hantering av olika livsmedel - både under förädlings- och packningsprocessen samt under transport och emballering av slutprodukt.

Barnät
Nätet minskar sprickskador på glas och porslin, och på grund av den speciella maskstrukturen förhindras kondens när disken är klar. Utöver den traditionella användningen som glidsäkert underlag i lådor och på hyllor i restauranger kan nätet användas i diskmaskiner så att inte glas och porslin åker omkring.
» Läs mer
Nät till packning av lök

I sortimentet finns bland annat olika sorters traditionella vitlöksnät, nät för vanlig lök och ett specialfärgat nät för rödlök.
» Läs mer 

Nötnät
Dessa nät används för att förpacka nötter, torkad frukt och baljväxter.
» Läs mer


Frukt- & grönsaksnät
Dessa nättyper används för att packa frukt i, som ger god ventilation till frukten och grönsaken - och kunden kan se och känna på innehållet.
» Läs mer
Nät för korvarstoppningsfjälster
Näten används i förbindelse med packning av fjälster. Näten kan både användas till äkta och konstgjorda fjälster.
» Läs mer
Ostnät
Ostarna läggs på hyllor med ett högprofilerat nät (t.ex. typ 43A) för att skapa ventilation och därmed goda lagringsförhållanden. Nätet tillåter full processcirkulation och gör det också möjligt att stapla ostarna i flera lager om man lägger ett nät mellan de olika lagren.
» Läs mer


Mussel & skaldjursnät
Ett särskilt nät som är idealiskt för emballage av alla sorters skaldjur.

Nätet tillåter ventilation och på så sätt håller sig skaldjuren färska längre.
» Läs mer
Nät till korv och andra köttprodukter
Näten för korvar och andra köttprodukter används bland annat för att förpacka skinka, salami, korv och liknande.
» Läs mer
Rökerinät
Genom att använda ett nät när man röker fisk- eller köttprodukter får man bland annat den stora fördelen att den rökta produkten inte fastnar i "nätgallret". På så sätt undviker man avtryck och fisken eller köttprodukten förstörs inte när man lyfter av den färdigrökta produkten efter rökningen.
» Läs mer